Här får du hjälp med dina fötter

Fötterna är viktiga för det allmänna välbefinnandet. Har du problem som kan bero på dina fötter, tar vi hand om det, genom individuellt anpassade fotbäddar och utprovning av skor. Vi tittar på helheten, orsak och verkan till dina problem. Besök Fotverkstan eller boka tid nu – det kan bli det bästa du gjort.

På stadig grund

Det lutande tornet i Pisa är inte snett för att det är något fel på mitten utan på grunden. Höfter, knän och rygg påverkas av veka fotleder. Felaktig biomekanik (belastningsmönster) ökar belastningen på leder och muskulatur och kan leda till besvär i fot, underben, knä, rygg och/eller höft. Vi tittar på helheten, orsak och verkan till dina problem. Besök Fotverkstan eller boka tid nu – det kan bli det bästa du gjort.

Fotbäddar

Alla fötter är unika och vi belastar dem på olika sätt och därför är det viktigt att skorna är anpassade till just våra fötter. Många felbelastningar kräver också att man gör fotbäddar till skorna för att vi ska belasta fötterna så korrekt som möjligt. Många problem med fot-, benhinne-, knä-, höft-, och/eller ryggbesvär kan avhjälpas med fotbäddar. Vi börjar med en fot- och gånganalys för att fastställa hur du belastar dina fötter och tillverkar sedan fotbäddar anpassade för just dig.

Läs mer

Produkter som gör skillnad

Fotvårdsprodukter för dig som vill se resultat och samtidigt vara snäll mot människa och miljö. Vi har fotbad som behandlar fot- och nagelsvamp, fotvårtor och fotsvett. Vi har också salvor som bl a hämmar fotsvamp och ger mjuka fötter. Nagelsvamp behandlas med Nåva nagelgel och därefter med nagelbalm som stärker och motverkar återinfektion och till sist nagelolja som bleker och stärker den nya nageln. Och lite tålamod…

Skor som är bra för fötterna

Har man dåliga skor påverkar det hela kroppen negativt. Men det är ofta inte förrän man provar en anpassad sko som man förstår hur mycket. Det vet vi på Fotverkstan och vi arbetar med att ge trötta fötter avlastning och en chans att må bra. Skor är en viktig del vid alla typer av aktiviteter. Det gäller både promenader, arbete eller sportaktiviteter. De som har en felaktig sko till sina fötter brukar ofta få problem med både fötter, benhinnor, knän, höft och/eller rygg. Välkommen in till oss och prova skor som är bra för hela kroppen.